Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културен мост между България и Люксембург прави Новогодишният музикален фестивал в НДК

Проф. Борислава Танева с млади таланти от Люксембург

Международен културен мост "София среща Люксембург“ ще добави младежки блясък към събитията в афиша на Новогодишния музикален фестивал в НДК. На 11 декември от 19 часа солисти от Люксембург ще се представят заедно с Филхармония "Пионер“ под диригентството на Любомир Денев – младши, а на следващия ден в концерт-матине от 11 часа млади изпълнители ще свирят произведения на свои връстници и на вече утвърдени автори. 

Организатор е люксембургската асоциация "Artistes en Herbe” ("Подрастващи артисти“), ръководена от композиторката Албена Петрович-Врачанска – българка, която дълги години живее и твори в Люксембург. Вече за трети път, през пролетта на 2015 година Асоциацията организира международен конкурс по композиция, в който член на авторитетното жури е и проф. д-р Борислава Танева – пианистка, композитор и преподавател в НМА "Панчо Владигеров”.

За идеята да бъдат представени млади таланти от двете страни и така публиката да научи повече за малко познатата култура на Люксембург чуйте в интервюто с проф. Борислава Танева за предаването "Алегро виваче".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!