Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Двете кули" под съпровода на симфоничен оркестър в грандиозно шоу в "Арена Армеец"

Снимка: arenaarmeec.com

Мащабно, грандиозно, вълнуващо шоу очаква публиката в зала „Арена Армеец“. След грандиозния успех на първата част от зрелището „LORD OF THE RINGS IN CONCERT“ – „Властелинът на пръстените“ в концертна версия – българските зрители единствени в Източна Европа ще могат да видят и продължението. Втората част от трилогията „Властелинът на пръстените“ – „ДВЕТЕ КУЛИ“ ще бъде представена на 19-ти декември на огромен екран под съпровода на симфоничен оркестър и хор.

Пламен Тодоров, организатор на събитието, разказа пред „Хоризонт“, че това е доста доста сложна технически за изпълнение програма. Цялата партитура е в синхрон с картината посредством специална техника, внесена от Германия, като едната версия на филма е за диригента, който следи картината, за да синхронизира с нея музиката, съобщи Тодоров за „Хоризонт“.

Музиката на Хауърд Шор ще бъде изпълнена на живо. В спектакъла участват класически и екзотични инструменти, пресъздаващи приказния свят на филма, например дървен барабан с изключително интересен звук, сподели още Пламен Тодоров. За озвучаването на „Двете кули“ се използват още маримба и ирландска цигулка.

Подробности за събитието в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!