Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виенските филхармоници се готвят за Новогодишния концерт

Албена Данаилова с Виенската филхармония

На 1 януари 2016 година, точно по обед, Виенските филхармоници ще поздравят света за 75-и път, а концертът им ще се предава пряко в над 90 страни. Благодарение на Еврорадио ще го проследят и слушателите на БНР и Програма "Хоризонт" след 12.15 часа.

На диригентския пулт за трети път в историята ще бъде латвиецът Марис Янсонс - един от най-високо ценените диригенти на нашето време. А на пулта на концертмайсторите - водачи на първи цигулки - ще свири и българката Албена Данаилова.

Той в най-добрия смисъл е един музикален фанатик. С него е много интересно да се работи. Не познавам друг диригент, който да има толкова много познания и едновременно с това да се старае колкото се може повече от тези познания да предаде на всички останали участници в музикалното дело, за да се оформи най-добрия резултат, сподели цигуларката за работата с Марис Янсонс.

Чуйте казаното от Албена Данаилова в предаването "Алегро виваче". Среща с нея очаквайте и в първия ден на Новата 2016 година, веднага след прякото излъчване на Новогодишния концерт от Музикферайн - Виена по Програма "Хоризонт".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!