Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците в "Интендантско обслужване" се канят да блокират подбалканския път

Снимка: БГНЕС
Втори ден продължава протестът на работещите в "Интендантско обслужване" - Калофер. Тази вечер над 100 шивачки и служители в администрацията на предприятието ще блокират след 16.45 часа подбалканския път Бургас - София, в района на града. Протестиращите не са съгласни с отстраняването на досегашния изпълнителен директор Ганчо Караджов, който беше освободен в понеделник със заповед на министъра на отбраната Николай Ненчев.

Според работещите в предприятието изтъкнатите от Министерството на отбраната мотиви за смяна на ръководството, а именно лошото финансово състояние и управление на дружеството, което е приключило 2015 година с над 3 милиона и 100 хиляди лева дългове, не отговаря на истината. Затова те настояват за връщане на старото ръководство и сключването на договор за новите облекла на българската армия.

Инициативният комитет е отказал да се срещне днес по рано с министъра на отбраната Николай Ненчев, който ги е поканил на разговори, защото искат пред всички работници той да обещае, че поръчката за облеклата ще бъде сключена с "Интендантско обслужване".

Повече по темата в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!