Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русенската опера представя "Турандот" в НДК

На 24 февруари трупата на Държавна опера - Русе ще се опита да докаже, че един оперен шедьовър, когато е изпълнен достойно и със звездни солисти, би привлякъл публиката отново и отново.


След като софиянци гледаха последната опера на Джакомо Пучини  "Турандот" първо на киноекран, пряко от Метрополитън опера - Ню Йорк, а после и в Софийската опера - с дебют на Цветелина Василева в главната роля, сега русенци ще трябва да ги изкушат за трети път - със звездни солисти от Италия. Франческа Патане и Марио Маланини не за първи път гостуват в спектакли на Русенската опера - те ще бъдат принцеса Турандот и принц Калаф, а останалите солистични партии са поверени на Мария Цветкова, Пламен Бейков и Александър Крунев. Балетната хореография е дело на Боряна Сечанова, а хорът и оркестърът ще бъдат дирижирани от Найден Тодоров.

Русенска опера има много качествен състав, но хората имат нужда да показват това, което правят, споделя директорът на трупата. Тези им гостувания в София и реакциите на софийската публика към техните изпълнения им носят малко по-добро самочувствие, което им помага да преодоляват проблемите на битието.

Чуйте цялото интервю на Татяна Иванова с диригента Найден Тодоров в звуковия файл.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!