Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти в програмата на "Мартенски музикални дни 2016"

Всяка година през март Русе оживява с особена енергия. От 11 до 27 март 2016 г. в града отново ще си дадат среща забележителни музиканти от цял свят - солисти, камерни ансамбли, оркестри и диригенти. Ще има събития, специално насочени към детската и ученическата аудитория.


Фестивалът е носител на престижния международен знак Европейски фестивал по пилотния проект на Европейската комисия и EFA Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа за 2015 и 2016 година.

Откриването на 11 март от 19 часа в залата на Доходното здание ще събере за пореден път тандема Минчо Минчев - Емил Табаков, единият като солист, а другият - на диригентския пулт на Оркестъра на Държавна опера - Пловдив.

Още втората вечер - 12 март - привилегированата русенска публика ще посрещне и първите звездни гости на 56-ото издание - един от най-прочутите ансамбли за старинна музика в света, Academy of Ancient Music - Лондон с диригент и солист цигуларя Павло Безносюк.

Акцентите са доста - изненадващи, провокиращи, привлекателни. Така се надявам поне, защото публиката очаква от нас високо качество и разнообразна програма както винаги, сподели в интервю за предаването "Алегро виваче" артистичната директорка на фестивала.

Цялото интервю с Ива Чавдарова с някои от акцентите в програмата на "Мартенски музикални дни 2016" чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!