Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивен трафик по основните пътища

Снимка: БГНЕС

По магистралите трафикът засега е спокоен. Нормално е движението и на входовете на София, съобщават от МВР.
Спокойна е пътната обстановка в областите Русе и Добрич. На граничен пункт Дуранкулак има  засилено движение на отпътуващи румънски автомобили и относително забавяне заради ремонт на главния път на румънска територия. На граничните пунктове Русе и Видин движението е без затруднения, няма струпване на автомобили. Нормално се движат и пътниците, които преминават през пунктовете на сръбската граница.

Възстановено е движението в участъка по пътя Враца - Мездра по международния път Е-79, където по-рано поради пътен инцидент беше разлято гориво. На отсечката е извършено опесъчаване. Остава обаче въведеното ограничение на скоростта от 30 км/ч.
Причината е катастрофирал ТИР, от който се е разляло голямо количество дизелово гориво.
Рано сутринта на международния път Е-79 ТИР, пътуващ между Мездра и Враца се завърта, врязва се в мантинелата и спира в другото платно. След инцидента там се образува петно от разлято гориво. Още преди обед в района се образува задръстване. Към този час катастрофиралият ТИР е изтеглен от пътя. От полицията призоваха за шофиране с повишено внимание в района.
Продължава да е натоварено движението по главния път София-Варна и участъка на автомагистрала "Хемус" в района на Ябланица. В момента обаче няма образували се задръствания, въпреки интензивния трафик. Няма и тежки пътни инциденти, съобщиха от полицията в Ловеч
От пътната полиция в Ловеч предупреждават водачите на моторни преводни средства да спазват ограниченията на скоростта и забраните за изпреварване и да се движат с повишено внимание в рисковите участъци. По обяд в района между пътен възел Ябланица и село Микре са станали три леки пътни инцидента. Мъж и жена, която е била с мозъчно сътресение са откарани в болницата в Ловеч, но без опасност за живота. Автомобилът им се е ударил в движещ се пред тях, след  като не е спазил необходимата дистанция. При инцидента, станал в района на село Голец, няма други пострадали. В същия участък е имало аварирал микробус от чиито двигател е изтекло масло, но не се е наложило ограничение на движението. От полицията съобщиха още, че пътни патрули контролират движението в най-натоварените и опасни участъци в региона. 
Започнаха задръстванията по основните пътища в Югозападна България. Три леки автомобила са катастрофирали  на главен път Е-79 край село Железница, няма пострадали.
Продължава да е интензивен трафикът  на автобуси и леки автомобили, преминаващи през граничен  пункт „Кулата“ и в двете посоки.  Задръствания има в района на Кресненското дефиле и прохода „ Предел“. Засилено е полицейското присъствие по основните пътни артерии в Югозападна България. Главен път Е-79 е натоварен в района Сандански-Благоевград. Спокойна е обстановката на граничен пункт „Илинден“.
Увеличава се трафикът през граничния пункт „Маказа“. Движението на автомобили се засили след 16 часа, но няма дълги опашки.
На влизане в България се чака между двайсет минути и половин час, съобщиха шофьори, които се прибраха от Гърция в края на великденската ваканция. По-бързо преминават през пункта излизащите от страната - това са основно гърци, празнували у нас. Те чакат по десетина минути. Интензивно е движението по основния булевард на Кърджали в посока Хасково и Пловдив.  Междувременно от общината в Кирково предупредиха за колони от автомобили към Гърция с началото на летния сезон. Пунктът не може да поеме огромния трафик и това създава задръствания с часове, особено в събота и неделя. За да се оптимизира потокът, кметът Шинаси Сюлейман ще предложи на МВР да се увеличи на три метра разстоянието между българския и гръцкия граничен контрол. Така времето за обработка на една кола ще се съкрати двойно.

Трафикът по Аспаруховия мост във Варна, който е в ремонт, засега е нормален. Няма задръствания. От КАТ - Варна съобщиха, че няма тежки пътни инциденти през празничните дни. От утре ремонтът на Аспаруховия мост преминава на трисменен режим. Инспектор Кръстин Романов  от "Пътна полиция" коментира, че автобусите с румънски туристи, които се прибират се пренасочват от село Старо Оряхово: 
Има изградени КПП-та в Старо Оряхово, които пренасочват румънски туристи по заобиколни маршрути. От Старо Оряхово ги пренасочваме към Долен чифлик и Девня, от тав вече към съответните ГКПП.
От 14 до 20 часа има забрана за тежкотоварни камиони над 12 тона за движение по автомагистрала "Хемус" има изграден КПП, също и на Аспарухов мост, северен възеле ще се направи ли нова организация на движението.
В по късните часове, ако се получи задръстване, по преценка на служителите, които са на северен възел на Аспарухов мост, ще са отвори, ако се наложи две ленти в посока вход град Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!