Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви: Отиваме в Рио за медал

Сестри Стоеви: Отиваме в Рио за медал
Снимка: БОС

Преди броени дни Габриела и Стефани Стоеви спечелиха титлата на европейското клубно първенство по бадминтон, което се проведе във френския град Тур. Сестрите, които ще представят България на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, играят за френския клуб "Иси льо Мулино". Тимът победи на финала с 3:2 срещи друг френски отбор - "Шамбли". 

В момента най-добрите ни бадминтониски са на лагер на морето.

За нас състезанието в Тур беше трудно. В нашата половина бяха четирикратните европейски шампиони от Русия. Знаехме, че няма да е лесно. Испанците също ни затрудниха много. Ние сме много щастливи, че успяхме да се класираме за Олимпийските игри. Там ще се опитаме да вземем медал, независимо какъв. Надявам се с добра игра да постигнем тази цел. Много се благодарни на нашият треньор Михаил Попов, че стои зад нас. Две седмици ще бъдем в България. Подготовката ни ще протече на морето. След това отиваме на турнир във Виетнам за да видим до къде сме стигнали. Пътуваме за Рио на 3 август, това заяви специално за предаването „Спорт и музика“ Габриела Стоева.

Състезанието беше трудно. Руснаците искаха 5-та поредна титла. Треньорът ни реши да ме пусне да играя сингъл и мисля, че това беше неговия коз. Всички в отбора играхме на 100 процента. Бяхме обединени, това ни помогна много. Подготовката сега на морето ще е 100 процента върху физиката, защото на Олимпиадата ще играем срещу азиатки. Те са много добре физически подготвени. На турнира във Виетнам сме единствената европейска двойка. Треньорът ни Михаил Попов реши да участваме там, като тест, да видим на какво ниво сме, да свикнем с азиатския стил. Развълнувани и малко притеснени сме, защото това ни е първа Олимпиада. Видяхме в Лондон какво беше. А сега, дори ще присъстваме на откриването. Ще видим много от големите звезди. Аз лично искам да се срещна с Рафаел Надал, а сестра ми иска да види Новак Джокович – той и е идол. Надявам се, да си направим снимки с тях, допълни Стефани Стоева.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!