Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пианистът Бернд Глемзер и диригентът Павел Балев – гости на Софийската филхармония

Павел Балев
Снимка: Софийска филхармония
В четвъртък, 13 октомври, на Софийската филхармония в зала "България" ще гостуват добре познати на българската публика музиканти – диригентът Павел Балев и пианистът Бернд Глемзер. 
Програмата, която подготвят, е интригуваща: Валс – Фантазия от Михаил Глинка, Втория клавирен концерт от Ференц Лист и цикъла увертюри "Природа, Живот и Любов" от Антонин Дворжак.
Бернд Глемзер е германското клавирно чудо на своето поколение, демонстриращ изключителна виртуозност, съчетана с артистична зрялост – може да се прочете във "Badische Zeitung". "Поетът на пианото" е другото прозвище, с което специализираните издания наричат Глемзер – той е човек, който непрекъснато е доказвал себе си десетилетие след десетилетие като пианист от световна класа. Неслучайно той е смятан за един от големите германски пианисти на нашето съвремие – заявява българският диригент.
В интервю за предаването "Алегро виваче" маестро Балев разказа за предстоящия концерт в София и за ангажиментите си с Филхармонията на Баден-Баден, която ръководи, както и за останалите си изяви в Европа и по света през новия сезон.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!