Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Албена Денкова: „Кармен“ е изключително зрелищен и мащабен мюзикъл на лед

Снимка: Булфото

За мен е огромно удоволствие да се пързаляме пред българска публика. Рядко ми се случва. Изключително вълнуващо е да сме част от екипа и особено от спектакъла „Кармен", това заяви специално за предаването „Спорт и музика“ двукратната световна шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова за предстоящия на 1 и 2 април в „Арена Армеец“ спектакъл „Кармен“.

„Кармен“ e нещо повече от обикновените шоу спектакли, които сме свикнали да гледаме. Това е мюзикъл на лед. Много смел проект. Много зрелищен и много мащабен, допълни Денкова.

В „ледения“ мюзикъл "Кармен" хармонично се съчетават динамиката на фигурното пързаляне, емоционалността на театралната драматична сцена, пластиката на балета, акробатичните изпълнения, оригиналната музика и пеене на живо. "Кармен" на лед - това е оригиналната интерпретация на популярната опера, покоряваща сърцата на хората от няколко поколения, запомнена като универсален символ на тайнственото, съблазнителната женственост и страстта.

Освен Албена Денкова зрителите ще  видят цяло съзвездие от големи имена: олимпийските, европейски и световни шампиони по фигурно пързаляне Татяна Навка, Роман Костомаров, Алексей Ягудин, Максим Маринин, Оксана Домнина, Максим Шабалин, Мария Петрова, Алексей Тихонов, Максим Ставийски, Маргарита Дробязко, Повилас Ванагас, Елена Леонова, Андрей Хвалко, Татяна Тотмянина.

В допълнение на наистина звездния състав от артисти проектът включва още десетки балетисти, театрални и циркови артисти, въздушни и ледени акробати и водещи солисти от известни музикални пиеси - китаристи и перкусионисти и всичко това с много пищна декорация и невероятно светлинно шоу.

Същевременно от сряда до неделя в Зимния дворец ще се проведзе международния турнир по фигурно пързаляне "София трофи", като надпреварата е част от сериите "Европейски критурием" за Купа Европа. Заявка за участие са подали над 330 фигуристи от над 30 държави, допълни още Денкова.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!