Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци помагат на ученици да се докоснат до природата

Снимка: Сияна Спиридонова
„Природата и младите хора“ е наименованието на проект на ТД „Черноморски простори“ и Община Варна. Идеята е да се стимулират младите хора да осмислят свободното си време, като се научат да живеят природосъобразно и здравословно и да се стремят да опазват чиста природата. По програмата се работи с младежи от 15 до 30 години.

Сформиран е екип от доброволци, членове на туристическо дружество „Черноморски простори”, готови да се лишават от свободното си време, за да помогнат на учениците да се докоснат до природата
, каза за Радио София председателят на Туристическо дружество "Черноморски простори"  Атанас Сивков.

Младежите правят излети и походи по туристическите пътеки около Варна, екомониторинги, излети по немаркирани пътеки в района на Шкорпиловци, палаткови биваци, спортно - туристически игри на морския бряг, обучение по гребане, екопоходи в района на Крумовата крепост и х. Младост до гр. Търговище, запознаване с исторически обекти и географските дадености на р. Камчия и много други прояви, допълни Атанас Сивков.

От туристическото дружество се надяват да променят отношението към природата към по-добро, да развият чувство за отговорност у тези деца, защото Варна е техният град и трябва да го познават и пазят, посочи още Сивков.

Още за проекта - чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!