Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Йончева: Очаквайте прекрасна музика от Верди и всички заедно да преживеем този спектакъл

Соня Йончева и Фабио Сартори в "Бохеми"
Снимка: Teatro alla Scala

На 18 юни ще посрещнем оперната прима Соня Йончева в зала 1 на НДК. Концертът ще започне в 20 часа.

На 7 юни Йончева направи дебюта си на една от най-престижните оперни сцени в света - Миланската Скала. До 14 юли продължават спектаклите под палката на Евелино Пидо на легендарната постановка на Франко Джефирели - „Бохеми“ от Пучини, в която българката е Мими – роля, която й донесе слава още през 2014 г., когато трябваше да замести друга певица в Метрополитън опера и го направи в съвсем нова за нея роля, само 5 седмици след като роди сина си Матео. И предизвика фурор.

Гласът, харизмата и артистичността на Соня Йончева винаги впечатляват. „Ди Велт“ нарече нейната Виолета от "Травиата" най-добрата след Мария Калас. Участието й в тази роля в Метрополитън опера през февруари предизвика огромен интерес и киноизлъчването на живо от Ню Йорк в 70 страни по света влезе сред рекордьорите по гледаемост.

В момента певицата записва и нов компактдиск, но все още не може да сподели никакви подробности за проекта. А ние се радваме, че ще я видим отново на българска сцена на 18 юни в зала 1 на НДК.

Какво да очакваме от този концерт? Галавечер с музиката на Джузепе Верди в изпълнение на Соня Йончева, Марин Йончев и Фестивален оркестър с диригент Доминго Хиндоян.

Чуйте ексклузивното интервю със Соня Йончева за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!