Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диана Дамрау, Никола Тесте и Павел Балев с благотворителен концерт в Аугсбург

Аплаузи за Никола Тесте, Диана Дамрау и Павел Балев

На 9 юли в германския град Аугсбург се състоя благотворителен концерт в подкрепа на хора с редки заболявания. В него участваха звездите на оперната сцена Диана Дамрау – сопран и Никола Тесте – бас-баритон, а на диригентския пулт пред Аугсбургската филхармония застана българинът Павел Балев – музикален директор на Филхармонията на Баден-Баден. В програмата бяха подбрани арии и дуети от опери на Белини, Майербер и Верди.

Павел Балев не за първи път участва в престижни галаконцерти на оперната прима Диана Дамрау. Той е предпочитаният диригент и в концертите на големия Томас Хемпсън. По покана на Балев американският баритон ще гостува за първи път в България през следващия сезон – на 14 декември в зала „България“ ще им партнира Софийската филхармония.


Името на българския диригент отново е в афиша на Виенската държавна опера и през новия сезон 2017/2018, след дебюта му през 2016 г.

Чуйте повече подробности за тези събития в интервюто с маестро Павел Балев за предаването „Алегро виваче“ по „Хоризонт“ – в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!