Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Врачани протестираха срещу отстраняването на директора на ОДВР Димитър Газибарски

Снимка: Валери Ведов


Стотина врачани протестираха пред сградата на полицията във Враца срещу отстраняването на директора на Врачанската дирекция на МВР Димитър Газибарски.

"Не оставяйте Враца в ръцете на мафията", "Искаме си директора", "Страх ни е, господин Борисов. Помогнете", "Враца против мафията", "Господин Борисов, върнете ни директора" - тези надписи на плакати издигнаха събралите се пред сградата на Областната дирекция на МВР във Враца.

Те обясниха, че не е ясно защо се е наложило отстраняването на Димитър Газибарски от директорския пост и назначаването му на друга позиция в системата на МВР. Присъстващи припомниха, че при управлението му Врачанската дирекция е достигнала първите места по разкриваемост на престъпленията. Според тях през последните две години градът е станал спокойно място за живеене.

От Вътрешното министерство оповестиха, че преназначението на старши комисар Газибарски е следствие от комплексна проверка за управлението на дирекцията и подчертаха, че то няма връзка с резултата от дисциплинарното производство и уволнението на млаши инспектор Цветан Благоев, който разпространи преди време скандалния запис с вече бившия директор на охраната на АЕЦ "Козлодуй".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!