Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тримата братя и златната ябълка

| обновено на 27.10.17 в 21:36


Детската програма на Пловдивската опера започна на Деня на музиката с премиерата на етно-симфоничната приказка „Тримата братя и златната ябълка” на Костадин Генчев.

Стана ми много приятно, когато влязох в пълната с малки дечица и родители зала на Културния дом „Борис Христов” в Пловдив! А когато на сцената излезе главното действащо лице в Детската програма на Пловдивската опера – приказната Госпожа Опера, и всички деца я посрещнаха с аплодисменти, едно малко момиченце на реда до мен извика радостно Здравей, госпожа Опера! Обичам те! И аз обикнах Госпожа Опера, която с талант и умение водеше през следващия час и половина малчуганите из Долната и Горната земя, следвайки перипетиите в приказката за Тримата братя и златната ябълка, заедно с прекрасната музика на композитора Костадин Генчев, в качественото изпълнение на Оркестъра на Пловдивската опера, солистките от женския народен хор „Мистерията на българските гласове“ Гергана Димитрова и Евелина Христова и солистите-инструменталисти от оркестъра на Фолклорния ансамбъл „Тракия“, водени майсторски от диригента Димитър Христов. Най-голямото доказателство за успеха на спектакъла беше това, че задържа до края детския интерес и възторг! По време на дългите финални аплодисменти очарователното малко момиченце на реда до мен, което ме забавляваше страхотно със спонтанните си реакции по време на спектакъла, само поръча няколко пъти на татко си да й купи баничка и пица…

Чуйте в звуковия файл оценката на малката Вяра и на една от четирите майки, които прегръщаха най-малките зрители в залата – четири бебета на възраст от 10 до 13 месеца.

Следващият концерт-спектакъл „Тримата братя и златната ябълка” ще бъде на 7-и ноември в Културния дом „Борис Христов” в Пловдив.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!