Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вим Вендерс идва със свой филм за „София филм фест“

Снимка: siff.bg

Вим Вендерс идва на 22-ия "София филм фест" с новия си филм "Потапяне", с който беше открит 65-ият филмов фестивал в Сан Себастиан. Филмът е любовна история, която отвежда зрителя в напълно различните светове на двамата главни герои. Емблемата на световното независимо кино ще изнесе майсторски клас в София и ще представи своите идеи и творчество пред българската публика. Вим Вендерс идва у нас почти 10 години след гостуването си с филма "Снимки в Палермо". Още шест от най-важните заглавия във филмографията на Вим Вендерс ще могат да видят киноманите през март. Първият е възстановената дигитална версия на отличения със "Златна палма" в Кан "Париж, щата Тексас" (1984 г.).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Икони на светци воини в изложба на варненския Военноморски музей

“Светци – воини и покровители на бойното поле” се нарича изложбата, с която Военноморският музей във Варна отбелязва Деня на храбростта и празник на българската армия. Експозицията включва 33 икони с образите на най-почитаните у нас светци воини,..

публикувано на 06.05.24 в 16:40
Мел Гибсън и Христо Живков

Българският актьор Христо Живков ще присъства в продължението на "Страстите Христови", макар и дигитално

Точно 20 години след излизането на изключително популярния филм по библейски мотиви  "Страстите Христови", неговият режисьор – Мел Гибсън ще снима продължение. Това съобщи официално самата компания на холивудската звезда и продукцията вече е в..

публикувано на 05.05.24 в 10:20
Георги Господинов

Георги Господинов се среща с българите в Швейцария

На 2 май писателят Георги Господинов ще се срещне със сънародниците ни в Швейцария. Това съобщават във Фейсбук от Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица". Срещата ще се проведе от 19:00 часа местно време в швейцарския..

публикувано на 02.05.24 в 05:35