Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Носителят на наградата "Олга Камбурова 2016" Георги Димитров-Жожо направи записи в БНР

Георги Димитров-Жожо
Снимка: БНР/Ани Петрова

През пролетта на 2017 година в подкрепа на младите български таланти бе учреден приз в почит към дългогодишната водеща на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ и създател на наградите „Музикант на годината“ - Олга Камбурова, която ни напусна през 2016 г. В тази идея екипът на "Алегро виваче" получи подкрепа от група български музиканти и журналисти, както и от Музикална къща БНР, която пое ангажимента да продуцира студиен запис на наградените.

За първи носител на приза бе определен 16-годишният китарист Георги Димитров-Жожо, ученик в Националното музикално училище "Любомир Пипков" - София. Макар и много млад, той е носител на много награди от наши и международни конкурси.

В момента, вече на 17, Жожо съчетава обучението си в София, в класа на Цветан Андреев, с часове в Университета по изкуствата в Грац, Австрия, при проф. Паоло Пегораро.

На финала на анкетата "Музикант на годината 2017" и преди обявяването на имената на новите призьори, в "Алегро виваче" представяме новите записи, направени от младия китарист като част от наградата „Олга Камбурова 2016“.

За вълненията на Жожо по повод записите в БНР чуйте в интервюто с него в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!