Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честванията на 3 март кулминираха с тържествена заря-проверка в София

Снимка: БГНЕС

На площад „Народно събрание“ в София се състоя тържествената заря-проверка, с която кулминираха честванията на Деня на Освобождението 3 март. Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев прие почетния строй на представителни части на Българската армия. Участваха Гвардейският представителен духов оркестър, представителни блокове от състава на Националната гвардейска част, различни военни формирования. В словото си президентът посочи, че подписаният преди 140 години Санстефански мирен договор сбъдна мечтата на българите да живеят в една свободна държава. Като напомни, че по време на Руско-турската освободителна война са загинали воини от много страни, за които България е станала последен дом, Румен Радев подчерта, че до днес ги почитаме като свои герои. Вечерта държавният глава дава прием за Трети март в Централния военен клуб в столицата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 21 юни 2024 г.

В последния работен ден от седмицата в „България днес“ ще ви поканим на българско кино в Рим. Ще поговорим за духовното значение на предстоящия важен християнски празник - Петдесетница с Видинския митрополит Даниил и ще обобщим по-важното от..

публикувано на 21.06.24 в 19:00

Тръгват германските влакове между София и Бургас

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и посланикът на Германия Ирене Мария Планк представиха модернизираните немски вагони втора употреба, придобити от БДЖ, предаде БГНЕС. Те ще обслужват дестинацията София -..

публикувано на 21.06.24 в 17:01
Съавтор на една 16-те статии с участие на INSAIT е единайсетокласничката Рени Паскалева от ПЧМГ, участник в лятната изследователска програма на INSAIT за ученици.

Българският INSAIT изпреварва Кеймбридж на знаков форум за изкуствен интелект

Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет е с повече статии на Computer Vision and Pattern Recognition Conference (CVPR’24) от знакови западни университети. Конференцията, която тази..

публикувано на 21.06.24 в 16:55