Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 21 юни 2024 г.

В последния работен ден от седмицата в „България днес“ ще ви поканим на българско кино в Рим. Ще поговорим за духовното значение на предстоящия важен християнски празник - Петдесетница с Видинския митрополит Даниил и ще обобщим по-важното от седмицата с балкански адрес. Всичко това и още чуйте в днешната програма на Радио България с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.15 - Актуална информация от България и света

7.35 - Прогноза за времето у нас и по света

14.10 – По съседски - обзор на по-важното от седмицата на Балканите

24.08 - Тази неделя отбелязваме един от най-важните празници за християнството – Петдесетница. „Тогава се ражда Църквата и оттогава започва това спасително велико дело – просвещаването и освещаването на човека“, отбеляза Видинският митрополит Даниил в специално интервю, дадено на Дарина Григорова за Радио България

40.18 - Тази вечер в Рим започват XVII-те „Празници на българското кино“ – часове преди официалното откриване в присъствието на вицепрезидента на България Илияна Йотова и министъра на културата Найден Тодоров разговаряме с основателя на фестивала Жана Яковлева за родното ни кино, математиката в живота на един артист, колко трудно се изгражда мост между две култури и как българите научиха  италианците да харесват субтитрирани филми

60.10 - „Песен на деня“ – тази работна седмица завършваме в духа на младите. Представяме ви песента "Феномен" на Niki R:ce или иначе казано Никол Ризова


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

България днес - 25 септември 2024 г.

За образованието с надежда и за учителите с признание – така може да определим разговора на Гергана Манчева с проф. Христо Бонджолов, който ще чуете в „България днес“ тази сряда. След това ще припомним историята, която пише..

публикувано на 25.09.24 в 19:00

България днес - 24 септември 2024 г.

С отзвука от Деня на независимостта на България, започва днешната програма на Радио България. Ще чуете вдъхновение от думи в размислите и страстите на поета Иван Ланджев, след което ще отдадем заслуженото на модата, но от стомана. За финал ще говорим..

публикувано на 24.09.24 в 19:00