Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 21 юни 2024 г.

В последния работен ден от седмицата в „България днес“ ще ви поканим на българско кино в Рим. Ще поговорим за духовното значение на предстоящия важен християнски празник - Петдесетница с Видинския митрополит Даниил и ще обобщим по-важното от седмицата с балкански адрес. Всичко това и още чуйте в днешната програма на Радио България с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.15 - Актуална информация от България и света

7.35 - Прогноза за времето у нас и по света

14.10 – По съседски - обзор на по-важното от седмицата на Балканите

24.08 - Тази неделя отбелязваме един от най-важните празници за християнството – Петдесетница. „Тогава се ражда Църквата и оттогава започва това спасително велико дело – просвещаването и освещаването на човека“, отбеляза Видинският митрополит Даниил в специално интервю, дадено на Дарина Григорова за Радио България

40.18 - Тази вечер в Рим започват XVII-те „Празници на българското кино“ – часове преди официалното откриване в присъствието на вицепрезидента на България Илияна Йотова и министъра на културата Найден Тодоров разговаряме с основателя на фестивала Жана Яковлева за родното ни кино, математиката в живота на един артист, колко трудно се изгражда мост между две култури и как българите научиха  италианците да харесват субтитрирани филми

60.10 - „Песен на деня“ – тази работна седмица завършваме в духа на младите. Представяме ви песента "Феномен" на Niki R:ce или иначе казано Никол Ризова


Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 18 юли 2024 г.

На 18 юли в „България днес“ ви срещаме с Яп ван Бейлен, еколог, политик, хореограф и колекционер на български килими, който се е установил тук, в България – първоначално в Котел, а в последствие във Велико Търново. Разговаряме за перспективите пред..

публикувано на 18.07.24 в 19:00

България днес - 17 юли 2024 г.

В „България днес“ на 17 юли ще говорим за транспортните затруднения на българите в Цариброд до работните им места в нашата страна и възможното решение на ситуацията. След това ще припомним историята на едно най-красивите златни..

публикувано на 17.07.24 в 19:00

България днес - 16 юли 2024 г.

В „България днес“ на 16 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, разговор с доц. д-р Марко Скарпа от Италия ще поговорим за българския език и Кирило-Методиевото наследство. Как се възприемат съвременните..

публикувано на 16.07.24 в 19:00