Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Санкциите срещу Унгария не са тема на днешния неформален съвет в Залцбург

Премиерът отхвърли критиките на президента за назначаването на Младен Маринов за вътрешен министър

Орбан (вляво) и Борисов на неформалната среща на лидерите на ЕС в Залцбург. Държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС обсъждат постигнатото по отношение на намаляването на броя на нелегалните мигранти и сътрудничеството с трети държави.
Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов заяви, че санкциите срещу Унгария не са тема на днешния неформален съвет в Залцбург и разясни въпроса за изготвянето на българска позиция по темата:

"Правителството трябва да започне да разработва стратегия, с която, когато един ден, някога, ако се стигне до налагане на тази санкция - и вчера аз ви казах, че това според мен, ако се стигне, ще е след две години - и няма как Виктор Орбан да дойде да ме целува сега пред всички тук и да ми благодари за тази твърда подкрепа, която е имал от мене… И в България се разиграва драма, и то вижте по каква тема - която я няма в Европейския съвет".

Борисов допълни, че евродепутатите от ГЕРБ са гласували против започването на наказателна процедура срещу Унгария, което мнозинство в ЕП одобри.

От Залцбург премиерът Бойко Борисов отхвърли критиките на държавния глава Румен Радев за назначаването на Младен Маринов за вътрешен министър.

"Ние така сме преценили с коалицията, тези хора сме предложили и аз мисля, че ще се справят добре. Може да има и по-добри от тях - кандидатури. Всеки ден ние биваме подлагани под критика. Не чухме нищо за БСП, за ролсройсите и така нататък. Просто, ние в България, явно повече се вълнуваме за Унгария, без да има тема за Унгария, а тук разглеждаме Брекзит“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!