Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново мобилно приложение открива и предлага най-изгодните оферти и услуги за секунди

БНР Новини
Снимка: личен архив

Потребителите на мобилни и интернет услуги стават все повече и повече, но това не бива да ни плаши и отблъсква, а да приемем, че можем да използваме този вид комуникация в наша полза. Всеки ден се появяват нови и нови виртуални помощници, които улесняват всекидневието, спестявайки ни време за обяснения, търсене, договорки за отстъпки и т. н. В един момент обаче осъзнаваме, че започваме да прекарваме твърде много време в мрежата под предлог, че не откриваме онова, което ни е необходимо. За минути докато сме пред компютъра ни засипват стотици оферти, които ни карат да купуваме стоки, които са или безсмислени, или можем да намерим на много по-изгодни цени. Това е проблем, с който обществото все по-често се сблъсква и ще продължава да го прави, докато не промени начина си на мислене, а оттам и начина си на живот. Огромното разнообразие от „умни“ приложения, които все по-често започват да ни объркват, а и множеството му наблюдения над навиците на хората в мрежата, карат Пламен Цветанов да създаде едно по-различно смарт приложение. То открива и показва всички обекти, които биха били полезни за нас, с актуалните им оферти, селектирани според нашето местонахождение. Името му е Infinitum, а повече за проблемите, които решава, обяснява неговият създател:




СнимкаInfinitum означава до безкрайност и ти дава всичко, от което имаш нужда. Сигурен съм, че от време на време ви се налага да хапнете някъде навън, или да смените гумите на автомобила си, а защо не да отседнете в някой хотел, например в Пловдив. Какво ще направите? Ще търсите най-добрите оферти през търсачката и накрая ще се окаже, че сте си загубили времето, защото например резервацията онлайн изисква кредитна карта, а вие имате само дебитна. С две думи – Infinitum спестява време, когато влизаме в мрежата и търсим някаква информация. Приложението позволява да се свържете директно с търсения обект и да почерпите всичката необходима информация. Информацията изхожда от вашето конкретно местоположение във всеки град на България и е групирана според това дали търсите услуга, забавление или обект за настаняване. Приложението ви свързва директно с него и е напълно безплатно. Повод за гордост, освен интересът към него, е и фактът, че най-голямата онлайн търсачка ни изпрати на водещи позиции в графата за налагащи се в момента приложения. Същевременно преди дни достигнахме и до 51 място сред приложенията в световен мащаб. То работи от няколко седмици и е инструмент, който помага както на бизнеса, така и на крайния клиент.

Infinitumпривлече интерес и заслужено получи награда Smartourism.bg в категория „Мобилно приложение“ за принос към развитието на интелигентния туризъм в България, връчена по време на едноименната конференция, организирана в сътрудничество с Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство, Софийския университет "Св. Климент Охридски", Националния туристически борд и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево...

публикувано на 26.04.24 в 19:30

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата Слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01