Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милица Гладнишка в два музикални спектакъла – „Титанично“ и „Живот като на кино“

Снимка: личен архив

Милица Гладнишка е една от известните актриси през последните години. Театралната и музикалната сцена са част от нейното артистично амплоа, както и участия в различни телевизионни продукции, дублажи на филми и т. н. От дете е свързана с музиката, благодарение на своята майка, която е сред малкото жени тромпетистки в България. Милица свири на пиано и пее от дете, а мечтата й била да стане оперна певица. Но любовта към театъра е надделяла и така тя завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за куклен театър“.

В последно време вниманието на актрисата е съсредоточено върху два музикални спектакъла – „Титанично“ и „Живот като на кино“. И в двата Милица е на сцената с първокласни джаз музиканти – Михаил Йосифов – тромпет, Васил Спасов – пиано, Борис Таслев – контрабас и Атанас Попов – ударни.

Първият спектакъл е вдъхновен от подвига на музикантите на „Титаник”, които остават на борда до последната си нота, а тя съвпада с последния им дъх. Ексцентричната версия на последните часове на кораба ще ни покаже как храбрите музиканти забавляват публиката до самия край. На 1 май столичани ще се забавлява с невероятното чувство за хумор, сценична интерпретация и чудесни вокални изпълнения на Милица Гладнишка. Повече подробности за „Титанично“, ще чуем от нея:

Това е моето сценично „бебе“. През 2015-а в този спектакъл вложих всичките си спестявания. За щастие нещата тръгнаха положително оттам нататък. Текстовете са на Петя Русева и Мария Моева. На края на спектакъла изпълнявам авторската песен The Beach, написана от мен и Кирил Добрев от група „Булгара“. Идеята за преживяванията на хората, пътували в „Титаник“, през последните им часове е много интересна и вълнуваща. Да види човек какво се случва, как всеки изпада в различни състояния – от истеричен смях до абсолютно отчаяние. В крайна сметка, пред лицето на смъртта всеки човек показва истинската си същност. В случая ние подхождаме с голямо чувство за хумор, макар и „черно“.



Десет дни по-късно, на 11 май, Милица Гладнишка в компанията на Михаил Йосифов секстет и пианиста Васил Спасов ще представят програмата с филмова музика “Живот като на кино”.

Сцената на столичен клуб ще оживее с истории и персонажи от игрални и анимационни филми, любими на малки и големи. Комедия, драма илитрилър – чаровната Милица Гладнишка ще преведе публиката на концерта през различни житейски ситуации и състояния.

Изпълняваме емблематични песни от любими филми като „Кръстникът“, „Сексът и градът“, „Маската“, „Ну, погоди“ и др. Много интересни аранжименти са написали Васил Спасов и Михаил Йосифов. Ще има и няколко изненади на нашите гости. Ще бъде много забавно, както винаги на нашите концерти.

Какво следва в програмата след тези изяви, отново споделя Милица Гладнишка:

На 2 юни заедно с Камелия Тодорова и Рут Колева представяме отново концерта „Три дами пеят джаз“ в Античния театър в Пловдив. Миналата година беше първият и бях изумена от публиката, която пееше с нас, усещането беше невероятно. Да пееш на тази открита сцена е уникално преживяване. След това имам концерти с Шуменската филхармония и джаз певеца Васил Петров. Следват Бургаската и Плевенската след това…Предстои ми участие и на „Джаз форум“ в Стара Загора през юни. Отделно имам покана от режисьорката Веселка Кунчева от кукления театър на същия град да поставим спектакъла „1984 година“ по книгата на Джордж Оруел.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15