Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папската визита кулминира със Събитие за мир в София

Снимка: БТА

Апостолическото посещение на папа Франциск в България кулминира на 6 май вечерта със Събитие за мир на площад „Независимост” в София. Мястото на събитието бе избрано символично заради близостта му до църква, синагога и джамия, схващана като израз на единство и толерантност. Представители на различни вероизповедания отправиха собствени послания за мир. Шест деца от различни религиозни общности носеха запалени фенери в знак на победата на светлината и мира над тъмнината и противопоставянето. В обръщението си папа Франциск пожела мирът да се разпространи по цялата Земя. Събитието бе последно от официалната програма на папата в България и на площада той се сбогува с присъствалите представители на други вероизповедания. Утре Светият отец заминава за столицата на Република Северна Македония – Скопие.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05

В петък и събота над страната ще се затопля, спират и валежите

В петък  минималните температури в страната ще са между 6° и 11°, в София 8°. Сутринта над Западна България ще има мъгли. През деня дъждовете ще са на малко места, а след обяд облачността ще се разкъсва до слънчево. Максималните температури ще са от 17°..

публикувано на 16.05.24 в 19:05