Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 15 май 2024 г.

Физическото и психично здраве на хората през целия им жизнен цикъл е фокусът на тазгодишната Европейската седмица на общественото здраве. Мотото на инициативата тази година е "Здравето е политически избор" и в "България днес" тръгваме по следите на изборите, които сме направили и предстои да вземем в тази посока на родна земя. Ще бъдем и полезни, както винаги, като ви обобщим условията за получаване на здравна помощ от чужденци в България. Ще припомним делото на гения от село Хухла – поета Ивайло Балабанов и ще завършим, потопени в джаза с Биг бенда на БНР и Ангел Заберски – син. Всичко това и още в "България днес" на 15 май с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.49- Актуална информация от България и света

10.13 - Прогноза за времето у нас и по света

14.51 - Започна шестата поред Европейската седмица на общественото здраве. Инициативата тази година е от 13 до 17 май, но проблемите и евентуалните им решения са тема, която изисква целогодишно обществено обсъждане и политически усилия. В "България днес" ще говорим за все по-осезаемия недостиг на медицински кадри у нас и ще се опитаме, с помощта на експерти, да отговорим на въпроса – има ли светлина в тунела?

25.40 - Един от най-актуалните проблеми на общественото здраве днес е професионалното прегаряне – защо все повече българи изпитват т.н. бърнаут и как да го различим от стреса ще чуете в предаването ни

35.25 - Радио България попита: Какви са условията за получаване на здравна помощ от чужденци в България? –  Миглена Иванова с обобщение на нормативните уредби в българското законодателство

44.24 - Доц. Петя Цонева представя книгата си "Люлката на живота" в Пловдив, Хасково и Кърджали – събраните средства от литературните й срещи ще бъдат дарени на каузата за превод и публикуване на английски език на сборник с поезия на Ивайло Балабанов. Специално пред Радио България доц. Цонева разкрива мотивите си

56.30 - "Песен на деня" – Ще чуем "Brazzy People" в очакване на поредния джаз празник, който са подготвили Биг бенда на БНР и пианистът и композитор Ангел Заберски – син. На 16 май в Първо Студио на Голямата къща те ще представят концертната си програма "Добър вечер, джаз!

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 22 юли 2024 г.

В „България днес“ на 22 юли слушайте репортаж от първия ден на годишната среща на Асоциацията на българските училища зад граница.  Украинският фотограф Олександър Барон говори за изкуството, бесарабските българи и войната, а д-р Филип Петрунов – за..

публикувано на 22.07.24 в 19:00

България днес - 19 юли 2024 г.

В „България днес“ говорим за огъня, хората и държавата в контекста на бушуващите пожари в страната ни. По традиция в петък правим преглед и на събитията с балкански адрес от изминалите дни в рубриката „По съседски“. В навечерието на..

публикувано на 19.07.24 в 19:00

България днес - 18 юли 2024 г.

На 18 юли в „България днес“ ви срещаме с Яп ван Бейлен, еколог, политик, хореограф и колекционер на български килими, който се е установил тук, в България – първоначално в Котел, а в последствие във Велико Търново. Разговаряме за перспективите пред..

публикувано на 18.07.24 в 19:00