Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Детският научен център „Музейко“ показва как се проектира безмоторен самолет

Снимка: muzeiko.bg

Днес голямата поляна в Южния парк в София ще се преобрази в място за игри, забавления и научни предизвикателства за малчуганите. Те са подготвени специално от Детския научен център „Музейко“, който е организирал интересни научни закачки и експерименти от света на физиката, химията и конструирането. С помощта на „Музейковците“, децата ще проектират безмоторен самолет и ще развихрят въображението си с форми от бъдещето и забавни конструктори. Ще има и томбола със специални награди.

Още от категорията

С достоверна информация ще борим страховете от COVID-19

Шейсет и две на сто от българите се страхуват да не се заразят с COVID-19, показват резултатите от експресно изследване на Асоциация „Галъп интернешънъл”. Близо толкова (58%) са и хората, които се поддават на теории на конспирациите, вярвайки, че..

публикувано на 24.03.20 в 10:50

Спелеологът Атанас Русев: Когато кризата почука на вратата, трябва да сме единни, за да излезем от нея

Град Перник е в състояние на режим на водата от 18 ноември насам, а според последния график жителите му имат вода по десет часа в денонощието. Нивото на язовир „Студена“, който захранва целия град и околните села, спадна до критичния минимум..

публикувано на 23.03.20 в 12:40

Не достигат маски и дезинфектанти в цялата страна

В условията на извънредно положение и все по-строги мерки, наложени от Националния оперативен щаб за борба с коронавируса, в малките общини все още не достигат маски и дезинфектанти. За опасността от заразяване заради липсата на елементарни хигиенни..

публикувано на 23.03.20 в 11:06