Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Пимпирев представи ново издание на своята „История на Земята“

Снимка: БГНЕС

В първите дни на новата година на книжния пазар в България излиза трето, допълнено и преработено издание на книгата История на Земята“ на проф. Христо Пимпирев. В нея българският учен и полярен изследовател проследява отделните етапи в развитието на нашата планета чрез събирани и анализирани от него материали в продължение на двайсет години. Книгата съдържа и актуална информация за глобалните промени в климата и нови данни от изследванията на българските учени на Антарктида. В това трето издание на книгата ми има непубликувани досега данни и изследвания от научните ми експедиции на всички континенти. Всичко е преплетено с моите лични впечатления и проучванията ми на земната повърхност, които са като страници на една книга. Това са земните пластове, които геологът може да разчете и да напише историята на Земята, коментира проф. Христо Пимпирев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15

Нова Загора с аромат на самардала

Празник на самардалата е повод жителите на Нова Загора да излязат на улицата за да отдадат почит на най-популярната си подправка, превърнала се в нещо като туристическо лого на града. Събитието се провежда на 27 април за втора поредна година, а негови..

публикувано на 27.04.24 в 09:10

МВнР изпраща още служители в консулствата в отговор на нуждите на туристическия бранш

Външното министерство командирова допълнителни служители в консулските служби, за да се справят с нарастващите нужди на туристическия бранш от чуждестранни работници през летния сезон. Това се казва в позиция на ведомството по повод интерю за БНР на..

публикувано на 27.04.24 в 09:05