В първите дни на новата година на книжния пазар в България излиза трето, допълнено и преработено издание на книгата „История на Земята“ на проф. Христо Пимпирев. В нея българският учен и полярен изследовател проследява отделните етапи в развитието на нашата планета чрез събирани и анализирани от него материали в продължение на двайсет години. Книгата съдържа и актуална информация за глобалните промени в климата и нови данни от изследванията на българските учени на Антарктида. В това трето издание на книгата ми има непубликувани досега данни и изследвания от научните ми експедиции на всички континенти. Всичко е преплетено с моите лични впечатления и проучванията ми на земната повърхност, които са като страници на една книга. Това са земните пластове, които геологът може да разчете и да напише историята на Земята, коментира проф. Христо Пимпирев.
"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..
Празник на самардалата е повод жителите на Нова Загора да излязат на улицата за да отдадат почит на най-популярната си подправка, превърнала се в нещо като туристическо лого на града. Събитието се провежда на 27 април за втора поредна година, а негови..
Външното министерство командирова допълнителни служители в консулските служби, за да се справят с нарастващите нужди на туристическия бранш от чуждестранни работници през летния сезон. Това се казва в позиция на ведомството по повод интерю за БНР на..
Съществува Директива, според която граждани от трети държави, получили хуманитарен или бежански статут у нас (или на територията на ЕС), могат да бъдат..
В края на седмицата слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя..
В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след..