Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Добрич най-много четат Джеф Кини, Йордан Йовков и Марк Твен

Снимка: @libdobrich

През изминалата година, сред най-търсените заглавия в регионалната библиотека в Добрич са "Дневникът на един дръндьо" на Джеф Кини, "Разкази" на Йордан Йовков и "Принцът и просякът" от Марк Твен.

Според проучването на културния институт, по-възрастните читатели най-често избирали творби на Ромен Гари, Мишел Уелбек, Фредерик Бегбеде, Амели Нотомб, Маргарет Мацантини, Харуки Мураками и други автори на съвременна литература.

От българските писатели най-предпочитани са произведенията на Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Здравка Евтимова, Георги Божинов и др.

Най-младите читатели пък избирали често "Бабата бандит" на Дейвид Уолямс, "Това е тайна" на Ивайло Драгиев и Християна Пенева, "Топ мистериите на България" от Слави Панайотов.

Регионалната библиотека е най-голямото книгохранилище в областта и разполага с повече от 400 000 издания, а в началото на 2020-а попълни фонда си с над 2400 нови заглавия.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево...

публикувано на 26.04.24 в 19:30

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата Слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01