Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Джаз академия в БНР

На 20 февруари от 19 часа в Първо студио на БНР е поредният концерт от поредицата „Биг бенд джаз академия“ − един от най-новите проекти на Биг бенда на БНР, започнал през януари 2019 г. „Джаз академията“ успешно изпълнява своята мисия да открива млади и талантливи музиканти, да им предоставя не само възможност за изява, но и шанс да бъдат солисти на престижния радио оркестър с диригент Антони Дончев.

Този път фокусът е върху група SoulBmoll, която през май 2019 издаде първия си албум с 10 авторски песни. В концерта младите музиканти ще представят песните от дебютния си албум, но аранжирани за биг бенд. Нека припомним, че в петдесетото юбилейно издание на конкурса на БНР за нови български песни „Пролет 2019“ една от песните на SoulBmoll − „Времето да спрем“, се нареди сред финалистите.

А още в началото на миналата година групата получи статуетка от Годишните награди на „БНР Топ 20“ за един от най-успешните сингли в класацията. Ментор на групата е Велислав Стоянов − виртуозен тромбонист и талантлив композитор, един от най-известните и търсени български музиканти. Той ще бъде и диригент на предстоящия концерт. Повече подробности четете тук.


Още от категорията

Интеграл на Рахманинов – нов албум и нов голям успех за клавирно дуо Аглика Генова и Любен Димитров

„Това е просто великолепно! Тази музика изисква истински виртуози. Генова & Димитров са най-подходящите интерпретатори, направили тези записи като една истинска любовна история. Човек може да чуе това във всеки звук. Пъстро изпълнение,..

публикувано на 28.03.20 в 08:00

Напусна ни Симеон Щерев – един от големите джазмени на България

На 26 март почина проф. Симеон Щерев –Банана – флейтист, педагог и композитор, един от най-големите джаз музиканти на България. Роден е на 24 октомври 1943 г. в София. Започнал като класически музикант, той завършва НМА в София, в класа по флейта..

публикувано на 27.03.20 в 11:59

Коронавирусът отмени европейското турне на певицата Виктория Георгиева

Певицата, избрана да представлява България на Евровизия 2020, отмени европейското си турне, което бе планирано за март и април. "В моменти като този ние трябва да се обединим и да застанем зад опазването на човешкото здраве и живот, които са..

публикувано на 22.03.20 в 08:20