Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коронавирусът отмени европейското турне на певицата Виктория Георгиева

Снимка: БГНЕС

Певицата, избрана да представлява България на Евровизия 2020, отмени европейското си турне, което бе планирано за март и април. "В моменти като този ние трябва да се обединим и да застанем зад опазването на човешкото здраве и живот, които са най-важните ценности - написа Виктория Георгиева в своя профил в социалната мрежа facebook.– С екипа ми преценихме, че пътуванията в момента носят неоправдан риск и е невъзможно да изпълним първоначалните ни планове за срещи с българските общности и концерти в редица европейски градове като Лондон, Мадрид, Амстердам и др.“

Междувременно стана ясно, че песенният конкурс Евровизия се отменя и вероятно ще се проведе през 2021 г. Организаторите му от Европейския съюз за радио и телевизия /EBU/ излязоха с официална позиция, в която посочват, че непредвидимостта на ситуацията, породена от разпространението на COVID-19 е довела до трудното решение. „Горди сме от факта, че Евровизия обединяваше хората всяка година без прекъсване в продължение на 64 години и ние, както милионите фенове по света, сме съкрушени от това, че конкурсът няма да може да се проведе през месец май”, се посочва в съобщението.​

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15