Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културните институции постепенно се връщат към „реален“ живот

На 18 май отваря врати Регионалният исторически музей-София
Снимка: БГНЕС

При спазване на всички противоепидемични мерки, и най-вече − на дистанция, със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова отвори врати Столичната градска библиотека. Читателите имат възможност да посещават заемните, но не и да ползват читалните на библиотеката.

На 18 май отваря врати Регионалният исторически музей-София, а Столичната градска художествена галерия − на 19 май.

Общината, заедно със свои партньори, ще предостави на софийските артисти 20 сцени на открито за представления и концерти. За да се гарантира физическа дистанция, на тях ще се допуска провеждането на събития със заетост на местата до 30 на сто от максималния капацитет.

Осемнайсет постоянни или мобилни сцени на открито има и в различните райони на София, а множество културни събития ще се организират и край общинските културни институти, като се адаптира парковата среда.


Зоологическата градина в София отново приема посетители. Ръководството на зоопарка призовава посетителите да спазват всички мерки за безопасност. Препоръчително е използването на лични предпазни средства (маски, ръкавици, дезинфектанти и др.), спазване на дистанция от поне 2,5 м.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook /Университет „Коменски“, Братислава

Българистиката в Словакия е на близо век

Интересът към академично изучаване на българския език в Словакия датира от близо век. През 1919 г. е основан университетът "Коменски" в Братислава. Две години по-късно е създаден и Философският факултет, в който се изучават всички хуманитарни..

публикувано на 16.05.24 в 17:15

Представят "Сфинксът на гнева" на македонския писател Жарко Куюнджиски

В галерията на македонския Културно-информационен център в София  ще се състои представянето на романа „Сфинксът на гнева“ от македонския писател Жарко Куюнджиски. Романът "Сфинксът на гнева", в присъствието на автора, ще бъде представен на 14..

публикувано на 14.05.24 в 09:05

В Атина ще покажат "Неразказаните истории на българите"

Изложба "Неразказаните истории на българите" ще бъде открита на 17 май, петък, от 18:30 часа в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина. Експозицията ще бъде представена от Център "Иван Селимински", Европейския..

публикувано на 12.05.24 в 07:15