Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Платформата „Преоткрий България“ стана достъпна за туристически резервации

| обновено на 14.06.20 в 06:20
Снимка: preotkriibulgaria.bg

Безплатната платформа, създадена в помощ на туристическия бизнес у нас, стартира през юни. Създадена по инициатива на голяма търговска верига, зад идеята стоят Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и представители на туристическия бизнес в цялата страна.

Над 450 частни предприемачи са представили възможностите за настаняване в хотели и къщи за гости, представени са и много ресторанти. Туристите имат възможност да резервират почивка в даден хотел, като може да заплатят още по време на резервацията или на място.

Такси и комисионни за направените резервации няма да се заплащат. Родните хотелиери и ресторантьори не дължат комисиони когато публикуват своите оферти, стига да са поели ангажимент да спазват стандартите за безопасност в обектите си и да предлагат меню, основано на българската традиционна кухня в своите заведения.

Нещо повече – рецептите трябва да отговарят на предпочитанията на българските туристи, търсещи качествена и чиста храна, произведена в български ферми и градини.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30

Димитър, който създава красота, както го прави природата – във фермата за пауни в с. Сусам

Димитър Димитров отглежда кози, овошки, калифорнийски червеи, доскоро се е занимавал и с коне. Ала голямата му любов са пауните. В хасковското село Сусам той се грижи за 300 големи и 200 малки пъстроцветни пернати от 26 разновидности, става ясно от..

публикувано на 19.03.24 в 09:10

"България е брутално яка" – вижте тези уникални образци от бруталистичната ни архитектура (Видео)

Сградите, построени в периода на социализма, безспорно оформят голяма част от поколенията в България, казват ентусиастите от дигиталния проект "България на длан”, който през видео и фото съдържание представя страната ни по нестандартен начин...

публикувано на 17.03.24 в 08:05