Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Карта показва най-добрите места за винен туризъм в Тракийската низина

Снимка: trakiatour.com

Интерактивна карта показва възможностите за винен туризъм и винарските изби в Тракийската низина, които са отворени за посетители. Представени са 50 от тях, разположени в шест области на страната – Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Ямбол и Сливен.

Виненият туризъм и културно-историческото наследство са емблемите на Тракийския туристически район, както едно от нещата, с които се свързва България в чужбина. Картата може да откриете на сайта на Организация за управление на Тракийски туристически район тук или да я разгледате на живо по време на предстоящото „Вино и Гурме“ Дефиле в Стария Пловдив на 27 и 28 юни 2020 г.

Още от категорията

Къмпинг „Градина“ привлича туристи с безплатни шезлонги и чадъри и още удобства

Безплатни шезлонги и чадъри очакват избралите да почиват в къмпинг „Градина“. Гости от съседни комплекси могат да ги използват срещу такса от 3 лева. Плажът на „Градина“ разполага и със свободна зона, а, за да се гарантира сигурността и спокойствието на..

публикувано на 12.07.20 в 07:15

В Чепеларе рестартират лятото

С рев на мотори откриват летния си сезон в родопския курорт. В съботния ден жителите и гостите на Чепеларе могат да се насладят на първо по рода си мото-шоу с легендарните мотоциклети „Харли Дейвидсън“.  Сутринта рокерите, ескортирани от полицейски..

публикувано на 11.07.20 в 07:05

Потръгна ли летният сезон по морето?

Пандемията от Covid-19 се оказа безпощадна към много сектори в икономиката на България, в това число и към летния ни туризъм. Свикнали сме да поставяме месеците юли и август в „разгара“ на сезона и това наистина беше така. Досега! „Благодарение“ на..

публикувано на 08.07.20 в 07:00