Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Карта показва най-добрите места за винен туризъм в Тракийската низина

Снимка: trakiatour.com

Интерактивна карта показва възможностите за винен туризъм и винарските изби в Тракийската низина, които са отворени за посетители. Представени са 50 от тях, разположени в шест области на страната – Пловдив, Пазарджик, Хасково, Стара Загора, Ямбол и Сливен.

Виненият туризъм и културно-историческото наследство са емблемите на Тракийския туристически район, както едно от нещата, с които се свързва България в чужбина. Картата може да откриете на сайта на Организация за управление на Тракийски туристически район тук или да я разгледате на живо по време на предстоящото „Вино и Гурме“ Дефиле в Стария Пловдив на 27 и 28 юни 2020 г.

Още от категорията

Резервации в последния момент могат да спасят зимния туристически сезон

Има намаление на резервациите, но очакванията са за повече записвания от български и чужди туристи в последния момент, стана ясно след среща на министъра на туризма Марияна Николова с бранша във Велинград.  Работи се на високо дипломатическо ниво, да не..

публикувано на 22.11.20 в 16:03

Спад сред планиращите зимен туризъм в началото на сезона

Ограниченията заради коронавируса пречат на ранното планиране за зимния сезон.  Едва 600 000 пълнолетни българи или 11,5% се готвят да ползват някакъв тип туристическа услуга в България през зимния сезон. По същото време на 2019 г. те са били 4 пъти..

публикувано на 19.11.20 в 14:30

„Туризъм експо“ търси начини за оцеляване на бранша

В черноморския град Варна се провежда изложението "Туризъм експо", целта на което е да се намерят нови модели за справяне с кризата в туристическия бранш, породена от пандемията. Туроператори и хотелиери обсъждат варианти за по-ниски ценови пакети..

публикувано на 19.11.20 в 09:32