Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

През лятото в Банско

Снимка: БГНЕС-архив

При спазване на всички предписания и хигиенни изисквания, от 1 юли ще заработи кабинковият лифт в Банско, с което ще бъде сложено официално начало на летния туристически сезон в най-популярния български ски курорт.

На Бъндеришка поляна, в сърцето на Природен парк „Пирин“ където финишират звездите на Световната купа по ски, туристите ще бъдат изненадани от множество летни забавления за малки и големи − стена за катерене, стрелбище, тюбинг, голф, футбол и много други.

Близо 150 доброволци от Спортен клуб на ветераните в Банско се погрижиха в планината да няма следи от човешкото присъствие. Те почистиха от отпадъци района от началната станция на кабинковия лифт и местността Чалин Валог. „Все повече хора превръщат инициативата за опазване на природата в тяхна лична кауза. Тази година се включиха и 15-ина деца от Клуба по биатлон. Освен това имахме и международна подкрепа − десетина руснаци и 3-ма англичани, които живеят в Банско също помогнаха“, каза Емилия Драгосинова, секретар на Спортен клуб на ветераните-Банско. 

Публикация на Радио България разказва за предимствата на Банско като лятна туристическа дестинация – вижте „На ски курорт през лятото“.

Редактор: Елена Каркаланова


Още от категорията

Несебър „разказва“ спомени от времето на траките

Скалисто парче земя, сякаш захвърлено в морето. Но, за да не навява пустота, е съединено със сушата чрез тесен провлак. Убежище и сигурност – това най-вероятно са видели траките, основавайки преди повече от три хилядолетия своя град Месамбрия. Така го..

публикувано на 12.07.20 в 05:40

В Нареченски бани лекуват с чист въздух и минерални води

Величествени борови гори, минерални извори и мек планински климат. Сред този земен рай в Средните Родопи се разполага село Нареченски бани, известно с лековитите си води. От край време курортът се слави като място, което подобрява здравето,..

публикувано на 11.07.20 в 05:25
Мартин Ралчевски

Вярата е същността и смисъла на човешкия живот за Мартин Ралчевски

„Аз съм духом тук, в България, и затова не ми е трудно да пиша за нея, живеейки на хиляди километри далече“. Това сподели преди време писателят Мартин Ралчевски. Роденият в София автор на близо десет книги, някои от които издадени и на английски..

публикувано на 05.07.20 в 06:00