Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През лятото в Банско

Снимка: БГНЕС-архив

При спазване на всички предписания и хигиенни изисквания, от 1 юли ще заработи кабинковият лифт в Банско, с което ще бъде сложено официално начало на летния туристически сезон в най-популярния български ски курорт.

На Бъндеришка поляна, в сърцето на Природен парк „Пирин“ където финишират звездите на Световната купа по ски, туристите ще бъдат изненадани от множество летни забавления за малки и големи − стена за катерене, стрелбище, тюбинг, голф, футбол и много други.

Близо 150 доброволци от Спортен клуб на ветераните в Банско се погрижиха в планината да няма следи от човешкото присъствие. Те почистиха от отпадъци района от началната станция на кабинковия лифт и местността Чалин Валог. „Все повече хора превръщат инициативата за опазване на природата в тяхна лична кауза. Тази година се включиха и 15-ина деца от Клуба по биатлон. Освен това имахме и международна подкрепа − десетина руснаци и 3-ма англичани, които живеят в Банско също помогнаха“, каза Емилия Драгосинова, секретар на Спортен клуб на ветераните-Банско. 

Публикация на Радио България разказва за предимствата на Банско като лятна туристическа дестинация – вижте „На ски курорт през лятото“.

Редактор: Елена Каркаланова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Римското наследство оживява по улиците на античния град Улпия Ескус край Дунав

През уикенда развалините на римската колония Улпия Ескус ще приютят античен фестивал под наслов „УЛПИЯ ЕСКУС MMXXIII". На 23 септември за първи път от векове, по улиците и пред храмовете на един от най-бляскавите някогашни градове по поречието..

публикувано на 22.09.23 в 14:05

Кръстовден е!

На 14 септември Църквата отбелязва Кръстовден. Той е сред Дванадесетте велики християнски празници, на който отбелязваме намирането на Светия Кръст, на който е разпнат Иисус Христос. Според църковното предание, кръстът е открит в Йерусалим през IV век..

публикувано на 14.09.23 в 05:10

Мистерията на Странджа планина и нейните богатства

Развитието на туризма у нас накара много българи и чужденци да търсят по спокойни и уединени места, в които да избягат от пренаселените градове и някои курорти. А Странджа, която все още се слави като една от най-неизследваните български..

публикувано на 23.08.23 в 11:30