Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Риболов в центъра на София – мисия възможна

Снимка: Twitch Fishing

За мнозина идеята да тръгнат с въдица в ръка, за да ловят риба в центъра на София или друг голям град, звучи ако не абсурдно, то най-малкото доста странно. Риболовът в градска среда обаче, макар и не много разпространен в България, набира популярност.

Кои са тънкостите, какви риби могат да зарадват въдичарите и как това популярно хоби става модерно в градски условия? - Отговори ще намерите в публикацията „Не изяждай мечтите си!” или тайните на риболова в градска среда“ от архива на Радио България, която ви припомняме по повод Световния ден на риболова- 27 юни.

И да, в тунелите под НДК също има риба!

Редактор: Десислава Семковска


Още от категорията

Мартин Ралчевски

Вярата е същността и смисъла на човешкия живот за Мартин Ралчевски

„Аз съм духом тук, в България, и затова не ми е трудно да пиша за нея, живеейки на хиляди километри далече“. Това сподели преди време писателят Мартин Ралчевски. Роденият в София автор на близо десет книги, някои от които издадени и на английски..

публикувано на 05.07.20 в 06:00

Архитекти от цял свят изследват прецизния градеж на гробница край Поморие

Учените са озадачени и не намират специфично име, с което да определят античната куполна гробница край Поморие. Сред местните хора тя е добила популярност като „кухата могила“, защото гробница е била старателно покрита с пръст,подобно на..

публикувано на 05.07.20 в 05:00

Добруджа - богата на хора и традиции

Известна като житницата на България,   през последните години североизточната част от страната ни се развива активно и като туристическа дестинация. Освен черноморската перла на Добруджа - курорта Албена, районът изобилства на природни и..

публикувано на 04.07.20 в 05:00