Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бургас – домакин на ХIII Фестивал на пясъчните скулптури

5
Снимка: БТА

През тази година пясъчният град е приютил 14 композиции на 12 автори, шестима от тях са бургазлии. За извайването на внушителните фигури са използвани 5600 тона пясък. Атрактивното събитие се провежда под мотото "Щури, смешни, страшни. Приказни герои“ .

„Хубаво е, че успяхме да организираме и тази година фестивала, въпреки сложната ситуация. Той се е наложил като марка за Бургас и съхраняването му беше изключително важно“ – коментира заместник-кметът по културата, туризма и спорта в Община Бургас Диана Саватева. Взети са всички противоепидемични мерки, казват организаторите.

Снимки: БТА



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Домашен сапун по стари технологии варят в мездренското село Царевец

Царевец отново се превръща в място за пробуждане на старите традиции. В съботния ден, на 27 април, мездренското село е домакин на третото издание на "Фестивал на сапуна", който представя един типичен местен обичай, предаван през поколенията. За..

публикувано на 27.04.24 в 08:05
Снимка: Университетска ботаническа градина на СУ в София

Венци от върба и разсад за балкона за Лазаровден в Ботаническата градина в София

Пролетен празник ще се проведе в Университетската ботаническа градина в София (ул. Московска 49, срещу паметника на Васил Левски) на 27 април - в деня, в който православните християни в България честват Лазаровден . Програмата предвижда..

публикувано на 27.04.24 в 07:05

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево...

публикувано на 26.04.24 в 19:30