Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязахме 183 години от рождението на Апостола на българската свобода

| обновено на 18.07.20 в 23:25
Снимка: БГНЕС

С тържествен-митинг заря родният град на Васил Левски Карлово отбеляза 183-ата годишнина от рождението му. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прие почетния караул и произнесе слово

В Карлово се събраха и седемте лъча с участници в 26-тия Национален туристически поход „По стъпките на Левски”. Началото на похода беше дадено на 14 юли 2020 г. пред паметника на Васил Левски в Плевен. Общо седем лъча с близо 150 участници, сред които и 40 ученици, минаха по стъпките на Апостола през Балкана от Плевен до Карлово.

В град Левски беше другата възлова проява по случай 183-ата годишнина от рождението на националния ни герой. Гост на празника там беше президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който прие почетния строй, а след това произнесе слово. Тази година се навършват и 75 години от обявяването на Левски за град.

С различни инициативи в цялата страна също ще бъде отбелязана годишнината от рождението на Апостола. Подробностите от кореспондентите на БНР в страната вижте ТУК




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Маричков

България се сбогува с великия Кирил Маричков

Трагичната смърт на рок легендата Кирил Маричков, който загуби живота си при инцидент преди концерт във врачанското село Селановци, предизвика емоционалните коментари на стотици хиляди фенове, музиканти, общественици и политици. Отиде си “щурецът”..

публикувано на 12.10.24 в 09:36

Тиквени фантазии в Севлиево

Севлиево е „царството на тиквата“. Вкусният плод се отглежда в изобилие в тази част на Северна България. Не случайно местните са му посветили специален фестивал, който се провежда в рамките на Севлиевския есенен панаир. Тази година началото бе..

публикувано на 12.10.24 в 09:05

Бащи, разделени от децата си, за пореден път призоваха за споделено родителство

Бащи излязоха на пореден протест в столицата, настоявайки чрез промени в Семейния кодекс да се въведе споделеното родителство. Бащи призоваха за въвеждането на споделено родителство “ Голям проблем е, че дори да имаш режим на лични контакти с..

публикувано на 12.10.24 в 08:54