Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас почитат жертвите от атентата на летище "Сарафово"

Навършват се 8 години от атентата на летище "Сарафово" в Бургас. При него загинаха петима израелски туристи и българският шофьор на автобуса, превозвал пътниците. 

Заради пандемията от Covid-19, възпоменателната церемония пред паметника на жертвите се отлага. Няма да присъстват и официални гости от посолството на Израел, поясни почетният консул Орлин Мандов. Въпреки това, се очаква десетки съпричастни с трагедията да поставят венци и цветя пред паметника на летището. Той е изграден на мястото, където през 2012 терористът активира бомбата. 

На 18 юли 2012 година автобус с израелски туристи, които току-що бяха кацнали на Летище "Сарафово" в Бургас за ваканция в български черноморски курорти, стана мишена на терористична атака, припомня БГНЕС. Освен загинали, при атентата бяха ранени 38 души. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Учители по български език от девет държави – на практикум у нас

Практикум на тема "Учителят зад граница между „възрожденските“ предизвикателства и методическите решения" събра в къщата-музей "Христо Г. Данов" в Пловдив преподаватели по български език и литература от България, Ирландия, Великобритания, Румъния,..

публикувано на 18.07.24 в 19:42

България днес - 18 юли 2024 г.

На 18 юли в „България днес“ ви срещаме с Яп ван Бейлен, еколог, политик, хореограф и колекционер на български килими, който се е установил тук, в България – първоначално в Котел, а в последствие във Велико Търново. Разговаряме за перспективите пред..

публикувано на 18.07.24 в 19:00

Президентът Румен Радев: Политическата система в България е тежко заболяла

Държавният глава Румен Радев заяви, че в петък сутринта ще обяви решението си кога ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. По повод коментар на Делян Пеевски, че президентът не си е на мястото, докато страната е обхваната от..

публикувано на 18.07.24 в 18:51