Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Над 2/3 от домакинствата оцеляват под жизнения минимум

Снимка: архив

За нормалния живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и две деца, са нужни 2560 лева месечно, сочат данните на Института за социални изследвания на синдиката КНСБ. Издръжката на живот, за човек от четиричленно домакинство, е 640 лева. Парите са необходими за покриване на разходите за храна, за поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка, спрямо средните български стандарти. 67% от домакинствата оцеляват под жизнения минимум. През 2018 г. техният дял е бил 71,5 на сто, а през 2019 г. 71%. Домакинствата под официалния праг на бедността са 28,5%, и в тях живеят 2 650 000 от българите. 

Още от категорията

Предупреждение за силни валежи в 13 области, за 4 области кодът е оранжев

В четвъртък ще е облачно с валежи от сняг, главно в Югозападна България. На североизток ще вали дъжд. Минимални температури ще са от минус 3 до 2°, в столицата ще е минус 2°. В източните планински проходи са възможни поледици. Максималните..

публикувано на 25.01.23 в 18:05

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов беше приет от папа Франциск

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов беше приет за лична среща от Негово Светейшество папа Франциск във Ватикана. Срещата се проведе в рамките на специалната проповед на папата по повод последния ден на Седмицата на християнското единство...

публикувано на 25.01.23 в 17:54

С 3% се увеличават обажданията за физически или психически тормоз над подрастващи

Всеки човек понякога се нуждае от рамо, на което да се облегне, и от приятел, с когото да сподели. Когато обаче си дете или вече навлязъл в турболентните години на съзряването, да намериш кой да те изслуша, успокои и посъветва може не просто да те..

публикувано на 25.01.23 в 10:50