Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите обвиниха управляващите, че са ощетили държавата

Проф. Велислав Минеков (л.), адв. Николай Хаджигенов
Снимка: БГНЕС

Протестиращите обвиниха правителството и Антикорупционната комисия, че са ощетили държавата с 1 милиард лева, като са допуснали сделката за телекомуникационната компания БТК. В протестния палатков лагер, пред сградата на правителството, адв. Николай Хаджигенов каза, че за да се осъществи прехвърлянето на собствеността, държавните синдици на фалиралата Корпоративна търговска банка и Антикорупционната комисия са отменили запорите върху дялове на БТК в КТБ, предаде агенция БГНЕС. Според Велислав Минеков това е в полза на руската Външнотърговска банка и частни бизнесмени, свързани с управлението. Друг лидер на протестиращите, политикът Христо Иванов, заяви, че вече е сезирал прокуратурата за сделката. На 31 юли от Търговския регистър стана ясно, че групата United Group е новият собственик на БТК.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Раздават семена от устойчиви сортове, плодни и медоносни дръвчета в Севлиево

"Каквото посееш, това ще пожънеш”, казва народът. А пролетта е време за сеитба. По традиция, по това време на годината Севлиево е домакин на едно дългоочаквано събитие, свързано със земеделския бит на българина. През този уикенд в града ще се..

публикувано на 27.04.24 в 09:15

Нова Загора с аромат на самардала

Празник на самардалата е повод жителите на Нова Загора да излязат на улицата за да отдадат почит на най-популярната си подправка, превърнала се в нещо като туристическо лого на града. Събитието се провежда на 27 април за втора поредна година, а негови..

публикувано на 27.04.24 в 09:10

МВнР изпраща още служители в консулствата в отговор на нуждите на туристическия бранш

Външното министерство командирова допълнителни служители в консулските служби, за да се справят с нарастващите нужди на туристическия бранш от чуждестранни работници през летния сезон. Това се казва в позиция на ведомството по повод интерю за БНР на..

публикувано на 27.04.24 в 09:05