Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията премахна пътните блокади в страната

През нощта полицията премахна палатковите лагери на протестиращите в цялата страна - в София, Варна, Пловдив и край Стара Загора. Без насилие всички палатки и личният багаж на протестиращите са изместени от пътните платна.

Част от протестиращите заявиха пред БНР, че отново ще блокират ключови кръстовища, а действията на полицията са неправомерни, защото имат право на гражданско неподчинение.

12 души от протестиращите в София са отказали да изпълнят полицейското разпореждане за освобождаване на пътното движение и са отведени в полицията. След кратко задържане и съставяне на административни актове за нарушени, са освободени. За подробности - вижте ТУК

60 акта за административно нарушение са съставени и в Пловдив. Във Варна са задържани двама протестиращи. Повече за акцията в страната научете от кореспендентите на БНР

Полицията съобщи, че е предприела акцията, за да осигури правото на свободно придвижване на гражданите, защото е получила множество оплаквания от пътните блокадиНа пресконференция комисар Тони Тодоров, зам.-началник на "Охранителна полиция" в СДВР, заяви, че повече няма да бъдат подобни блокади.

Съставили: Иво Иванов, Красимир Мартинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарът, замърсяващ въздуха на Пловдив, е потушен

Пожарът на сметището в село Цалапица близо до Пловдив е напълно изгасен, но на място остава дежурен екип от огнеборци, както и водоноски и друга техника, съобщи пловдивският кмет Костадин Димитров. Седем пъти са завишени нормита на ФПЧ във въздуха..

публикувано на 04.08.24 в 09:49

София вече има автобус за панорамна обиколка на централните градски забележителности

София отчита повишение със 7% на броя туристи за първото полугодие на 2024г. Ръстът е от 15% на годишна база за 2023 г., като туристопотокът дори е над нивата отпреди Covid-19. Тези оптимистични данни мотивират градската управа да организира..

публикувано на 04.08.24 в 09:35

В Твърдишкия Балкан посрещат с вкусен боб по хайдушки

В местността Хайдушка поляна в Твърдишкия Балкан днес ще се състои традиционният събор. Посетителите ще бъдат посрещнати с богата фолклорна програма, състезания за деца и възрастни и вкусен боб по хайдушки. Съборът е съществувал повече от 40 години,..

публикувано на 04.08.24 в 07:00