Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

16-годишно момиче от България се превърна в рекламно лице на гимназия в Нидерландия

Снимка: Skype

Александрина, чието семейство е от Пазарджик, но живее в Нидерландия от 20 години, беше обявена за ученичка на 2020 година. Нейна снимка, заедно с класната й ръководителка, е поставена на множество билбордове из града, както и на сайта на нейното училище. Признанието идва заради високия й  успех.

Александрина е от ромски произход. Момичето споделя, че дължи постиженията си на подкрепата на нейното семейство. Родителите й винаги са я насърчавали да учи и да се развива интелектуално – твърди отличничката. Усърдието й не остава незабелязано в чуждата държава и получава специално внимание.

„И аз бях много добър ученик, но нямах възможностите да продължа да уча в България“ – казва в интервю за Нова телевизия Янко Янков – бащата на Александрина. Неговите родители били бояджии и той наследява занаята. С това в момента се занимава и в Нидерландия. 


Още от категорията

Българските граждани ще могат да гласуват в Турция

Министерството на външните работи на Турция уведоми с нота, че е дадено разрешение за откриване на избирателни секции в задграничните представителства на България в Анкара, Истанбул и Одрин. Ще може да се гласува също и в консулската канцелария на..

публикувано на 27.01.21 в 17:37

Бойко Борисов: Антисемитизмът, расизмът и нетолерантността нямат място в нашия свят​

"Денят за възпоменание на жертвите на Холокоста всяка година ни припомня колко ценни са демокрацията и мирът. Припомня ни, че е имало времена, в които най-жестоко са избивани невинни хора, а човешките права - безцеремонно потъпквани". Това..

обновено на 27.01.21 в 14:48

Протест на собственици и служители на заведения в центъра на София

Собственици и персонал на затворените заради противоепидемичните мерки заведения провеждат национален протест пред Министерския съвет. Те настояват да започнат работа от 1 февруари, предават репортерите ни. Акцията е под мотото "Марш към..

публикувано на 27.01.21 в 12:58