Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад от 32,8% в заболеваемостта от Covid-19 в България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

България бележи 32,8% спад в заболеваемостта от Covid-19 за последните две седмици. За същия период Хърватия има ръст на заразените с 181%, Франция ‒ 106%, Нидерландия ‒ 46% и Гърция ‒ 51%. Тези данни на Европейския център за превенция и контрол над заболяванията бяха публикувани във Фейсбук профила на премиера Бойко Борисов.

„Докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно. Ние първи въведохме ограничителни мерки. Te бяха гъвкави и така икономиката продължи да работи“, отбелязва Борисов. 

Бойко Борисов

Премиерът изтъква също, че индустрията е била реорганизирана, че сме се били презапасили със защитни средства и лекарства, че са били създадени условия на болниците да издържат на натиска.

„В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличаваме доходите и строим в цялата страна. И всичко това ‒ без да сме теглили заем”, подчертава Бойко Борисов.

Снимки: БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Военнослужещи провеждат отворено занятие по алпийска подготовка в Смолян

Отворено занятие по алпийска подготовка ще се състои днес пред Родопския драматичен театър в Смолян. Събитието на 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски е по повод Международния ден на младежта. По време на занятието ще бъдат..

публикувано на 12.08.24 в 06:00

Новата седмица започва с горещо време

В понеделник времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София – около 34°. В планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър...

публикувано на 11.08.24 в 18:30
Панагюрското златно съкровище

Панагюрище празнува 75-ата годишнина от намирането на тракийското златно съкровище с богата програма

Община Панагюрище ще отбележи с пищна програма 75-ата годишнина от откриването на тракийското златно съкровище край средногорския град. “ В началото на декември Панагюрище ще стане средище на тракологията, на знанието за траките ”, каза кметът на..

публикувано на 11.08.24 в 16:24