Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спад от 32,8% в заболеваемостта от Covid-19 в България

Снимка: ЕПА/БГНЕС

България бележи 32,8% спад в заболеваемостта от Covid-19 за последните две седмици. За същия период Хърватия има ръст на заразените с 181%, Франция ‒ 106%, Нидерландия ‒ 46% и Гърция ‒ 51%. Тези данни на Европейския център за превенция и контрол над заболяванията бяха публикувани във Фейсбук профила на премиера Бойко Борисов.

„Докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно. Ние първи въведохме ограничителни мерки. Te бяха гъвкави и така икономиката продължи да работи“, отбелязва Борисов. 

Бойко Борисов

Премиерът изтъква също, че индустрията е била реорганизирана, че сме се били презапасили със защитни средства и лекарства, че са били създадени условия на болниците да издържат на натиска.

„В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличаваме доходите и строим в цялата страна. И всичко това ‒ без да сме теглили заем”, подчертава Бойко Борисов.

Снимки: БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Разследват незаконен кредит на Румен Гайтански, с който е купен ТЕЦ "Варна"

Прокуратура, антикорупционна комисия и полиция извършват обиски в имоти на бизнесмена Румен Гайтански в София. В Кърджали се провежда акция в офиси на фирми, близки до бившия кмет Хасан Азис. Проверяващи са влезли и при бившия директор на държавната..

публикувано на 14.08.24 в 11:49

Птицевъдите искат да бъде спрян вносът на украински яйца

Асоциацията на промишленото птицевъдство настоява министърът на земеделието и храните Георги Тахов да забрани вноса на украински яйца в България. Птицевъдите искат мярката да бъде наложена за 120 дни и заплашват с протести, ако не се случи. Според Даниел..

публикувано на 14.08.24 в 10:47

България е домакин на последния етап от регатата TID 2024

Във Видин посрещнаха участниците в 67-та международна туристическа регата TID 2024 (Tour International Danubien - TID) 2024. Над 130 участници от 10 държави акостираха на дунавския бряг при крепостта Баба Вида. Видин е втората спирка на регатата в..

публикувано на 14.08.24 в 09:14