Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учебната година започва с прокурорски спецакции срещу наркодилърите

Снимка: БГНЕС

Със започването на учебната година в цялата страна ще бъдат проведени мащабни полицейски операции под ръководството на прокуратурата срещу разпространението на наркотици в районите на училищата. Причината е, че крайният получател на дрогата са предимно младите хора.

“Най-засегнатата част са учащите", твърди Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч. Той поясни, че операциите срещу държането, производството и разпространението на наркотици продължават и в момента.

Само в област Ловеч през последните два месеца са разкрити и унищожени три високотехнологични нарколаборатории, в които са се отглеждали големи количества канабис.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Начало на Светлата седмица

На втория ден след Великден започва Светлата седмица – наречена така, защото Възкресението на Исус Христос символизира просветлението. В нея православната църква прославя Светите апостоли и Света Богородица. Тези седем дни носят просветление и..

публикувано на 06.05.24 в 09:55

Празнична програма в Националния военноисторически музей

В Деня на храбростта, който е и празник на Българската армия, Националният военноисторически музей отваря вратите си за желаещите да го посетят. С вход свободен от 10,00 до 17,00 ч. ще бъде достъпът до всички експонати. Освен постоянната..

публикувано на 06.05.24 в 09:05

България днес - 6 май 2024 г.

Христос Воскресе! "Хубав ден, Великден. Още по-хубав – Гергьовден", казва народът ни. Светлият понеделник събира двата празника в едно. На днешния 6 май празнуваме храбростта и силата да побеждаваме змея на злото в дните ни, за да може да тържествуват..

публикувано на 06.05.24 в 07:00