Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За лекарския дълг и признанието на пациентите

Белица скърби за своите лекари

Д-р Муса Вакльов: Аз ако отида в почивка, на кого да оставя тези хора!

Снимка: Pixabay

Ден на траур е днес в община Белица. Знамената на всички обществени сгради са спуснати наполовина. Хората в родопската община отдават почит към лекарите, които загубиха битката с Covid-19 – д-р Муса Вакльов и неговия син д-р Емил Вакльов.

Съпругата на д-р Муса Вакльов е медицинска сестра и също е заразена. Лекарите в Пирогов продължават да се борят за живота на ѝ.

За съжаление изгубихме двама добри хора, двама лидери, общественици и доктори“, каза кметът Радослав Ревански. Доктор Муса Вакльов е бил личен лекар, като е лекувал хора от населените места в община Белица, а синът му е работил в частна болница в Благоевград.

„Те са героите на нашето време“, сподели пред Радио България и медицинската сестра Джени Драскова, която 36 години е работила при д-р Муса Вакльов в кабинета му в с. Краище.

„Какво мога да кажа за тези герои? 24 часа д-р Муса Вакльов беше на разположение на пациентите си. Не е ползвал и един ден отпуск. Понякога го молех ‒ Докторе, починете си, отидете на планина, на море… Той никога не се отдели от региона и ми казваше: Джена, аз ако отида на почивка, на кого да оставя тези хора!

Съкровен разговор за човешките ценности с кмета Радослав Ревански и медицинската сестра Джени Драскова чуйте в звуковите файлове.

Снимки: БГНЕС и архив




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тежка катастрофа с кола на НСО в Аксаково

Автомобил на Националната служба за охрана (НСО) катастрофира на 17 май в 17:30 ч. на влизане в град Аксаково. С колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков, съобщи БТА.  При удара има един загинал.  Той е..

публикувано на 17.05.24 в 08:54

Конституционният съд потвърди прекратената концесия на терминал "Росенец"

Конституционният съд отхвърли искането на президента Румен Радев да установи, че прекратяването на концесията на петролния терминал "Росенец" противоречи на Основния закон. Решението на магистратите е взето единодушно от участвалите 10 съдии, посочва..

публикувано на 17.05.24 в 08:52

Ден на очарованието на растенията в Биологическия факултет на СУ 

Международен Ден на очарованието на растенията ще се проведе днес в изложбената зала на Биологическия факултет на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.  Студенти, преподаватели и изследователи под формата на разговори и демонстрации ще..

публикувано на 17.05.24 в 08:05