Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В 61-я ден на антиправителствени протести обстановката е спокойна

Снимка: БТА

Антиправителствените протести продължават 61-ви ден.
В момента няма блокади на кръстовища от протестиращи.
В София, късно вечерта, недоволните от властта направиха шествие, под знака на Съединението на България, от площад „Независимост“ до Орлов мост и временно спряха движението.  В същото време, друго шествие, срещу президента Румен Радев, премина през центъра на столицата, с призиви за оставка на държавния глава.
В Пловдив, шествие под наслов „Национален поход Съединение“ премина по централния булевард „Цар Борис III Обединител“. Пред паметника на Съединението, по време на тържествената заря, демонстрантите освиркаха кмета Здравко Димитров, председателя на НС Цвета Караянчева и областния управител Дани Каназирева. По време на речта на президента Румен Радев гласовете на недоволство затихнаха.
Във Варна също се проведе мирно шествие, където протестиращите призоваха демонстрацията да не отразява неодобрението към властта, а да бъде израз на гражданската съвест и отношение към героичното минало на България.
В Манхайм, Германия, сънародниците ни също отбелязаха Съединението на България, и изпратиха клип-обръщение, в знак на подкрепа към протестиращите срещу правителството на Борисов.


Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Ще започне ли политическият диалог между Турция и Гърция? "Гърция и Турция имат реален шанс да намалят напрежението, породено от   споровете им в Източното Средиземноморие". Това е казал германският външен министър Хайко Маас , който..

публикувано на 22.01.21 в 12:50
Диана Ковачева

Искат отмяна на междинните матури в IV и Х клас

Омбудсманът Диана Ковачева препоръча на министъра на образованието да отмени изпитите от Националното външно оценяване след IV и X клас. Повод за писмото до министъра са жалби и подписки на родители до обществения защитник. Обудсманът припомня и проблема..

публикувано на 22.01.21 в 10:56

Едва 1/3 от персонала във фирмите е готов да се ваксинира

Представително проучване на Българската търговско-промишлена палата показва, че  34% от мениджърите заявяват, че има интерес от техните служители за ваксиниране срещу Covid-19. В 22% от фирмите няма интерес . 1/2 от анкетираните не могат да дадат..

публикувано на 22.01.21 в 10:13