Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът: Евросредствата за възстановяване от кризата трябва да създават работни места

Снимка: БТА

Предвидените средства от ЕС за възстановяване от кризата, породена от Covid-19, трябва да създават растеж и работни места, да се разпределят справедливо и разумно. Сами по себе си те не са панацея. Тази позиция е изразила вицепрезидентът Илияна Йотова на традиционния есенен коктейл на Френско-българската търговска и индустриална камара по повод началото на новия бизнес сезон, съобщи президентството на сайта си.​

Относно трудностите пред бизнеса в условията на пандемията тя посочи, че Европа и светът са се оказали неподготвени за криза от такъв мащаб. "Повече от всякога се нуждаем от преосмисляне на националните икономики, икономическите връзки вътре в ЕС и развиването на собствено производство", изтъкна Йотова.

Вицепрезидентът оцени високо активната дейност на Френско-българската търговска и индустриална камара, която обединява над 240 френски, български и международни компании. Неотдавна камарата, съвместно с Българската агенция за инвестиции и още 15 двустранни камари, стартира кампания за представяне на България като добра дестинация за бизнес в световен мащаб.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Твърдишкия Балкан посрещат с вкусен боб по хайдушки

В местността Хайдушка поляна в Твърдишкия Балкан днес ще се състои традиционният събор. Посетителите ще бъдат посрещнати с богата фолклорна програма, състезания за деца и възрастни и вкусен боб по хайдушки. Съборът е съществувал повече от 40 години,..

публикувано на 04.08.24 в 07:00

Слънчева неделя с превалявания

В неделя над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Купеста облачност ще има преди обед над крайните югоизточни райони и там на места ще превали. Следобед над Североизточна България и Родопите ще се развива купесто-дъждовна..

публикувано на 03.08.24 в 18:30

Видин събра стотици любители на ретро автомобили

Над 70 ретро автомобила от България, Румъния и Сърбия бяха изложени в осмото издание на Vintage Vehicles Vidin 2024. Парадът – част от културния календар на Община Видин, започна с панорамна обиколка от паркинга на кметството до района на Телеграф..

публикувано на 03.08.24 в 17:09