Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е сред фаворитите за европейската награда „Натура 2000“

Снимка: natura2000award-application.eu

България е предложена от Еврокомисията за европейската награда Натура 2000Страната има уникалния шанс да стане победител със своите значителни площи стари гори, съобщават от Изпълнителната агенция по горите. В момента България е поставена от гласуващите на второ място и има сериозни шансове да спечели отличието.

Нека подкрепим вековните гори и с това още веднъж да докажем отговорността си към опазването на българската гора и природа, се призовава в съобщението. Публичното гласуване е на този адрес. Гласът се отчита, след като се потвърди съобщението в електронната поща, предаде БТА. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Зелен образователен център, гр. Шабла

"Непораснали деца" пускат хвърчила над плажа край Шабла

Пъстри хвърчила ще полетят към небето над Шабла през последните почивни дни на август, за да създадат усещане за свобода и да напомнят, че лятото все още е тук. Тринайсетото издание на Фестивала на хвърчилата ще се състои в местността “Малкото..

публикувано на 30.08.24 в 10:10

Летен бал събира банатските българи в с. Бърдарски геран

За поредна година в белослатинското село Бърдарски геран ще се проведе Бал на банатските българи. Събитието се провежда вече около 10 години и е повод хора от близо и далеч да се срещнат в родното си място, предаде БНР Видин. По време на..

публикувано на 30.08.24 в 08:55

Фестивал на киселото мляко в Момчиловци

Фестивал на киселото мляко - култура и традиции '2024 започва днес в село Момчиловци, област Смолян, в Родопите. Празникът, който се организира от кметската управа на Момчиловци, китайска фирма-партньор и други, ще продължи до 1 септември...

публикувано на 30.08.24 в 08:05