Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

66-и ден на антиправителствени протести

Снимка: Ани Петрова

66-ият протест с искане за оставка на правителството на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, е планиран за 19 часа тази вечер на площад "Независимост" в столицата. Той ще премине под мотото "Нас не ни е страх". Инициаторите на протестите - Отровното трио, продължават да набират доброволци за каузата си. "Всеки, който иска и може да бъде полезен за сваляне на мафията, и в битка за създаване на нормална държава може да бъде доброволец", пише на страницата на триото във Фейсбук. 
Снощната антиправителствена демонстрация премина без инциденти. За известно време протестиращите блокираха възловото кръстовище на Орлов мост в столицата. Част от недоволните се събраха пред БНТ, за да изчакат социалния министър Деница Сачева. Тя успя да напусне сградата с помощта на полиция. В интервю за обществената телевизия Сачева заяви, че правителството възнамерява да завърши мандата си
„Зад нас има хора, които не се виждат, но не искат да подадем оставка. Възнамеряваме да завършим мандата и да работим за решения, полезни за хората“, каза Сачева. По думите й в протестите участват не само хора, които не харесват правителството и искат радикални промени, но и такива, на които правителствените политики им пречат. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook 
/Balgaria.i.Makedonia.Istoria.i.Politika

Преведоха на английски двутомника "България и Македония, история и политика"

40 автори с 43 теми участват в първия том на сборника "България и Македония, история и политика". С научни факти първият том проследява Средновековието, Османския период, борбата за правата и свободите на населението в Македония и възникването..

публикувано на 23.04.24 в 11:50

Обилни валежи се очакват във вторник – жълт код за 7 области в Западна България

Във вторник, 23 април, минималните температури в страната ще са между 6 и 11°, в София 7°. През деня ще е облачно и дъждовно. В Западна България количествата ще са значителни. Вечерта валежите ще спират. Максималните температури ще са от 12 до 17°,..

публикувано на 22.04.24 в 20:05

България днес - 22 април 2024 г.

В "България днес" на 22 април говорим за европейската идентичност и българите – припознаваме ли се като част от общото европейско семейство. Връщаме се назад в историята, за разберем повече за чужденците в Хвърковатата чета на Георги Бенковски. Срещаме..

публикувано на 22.04.24 в 19:00